Skip to the content

Tilbage

Covid-19: Hvad med vores polterabend?

Har du og dine venner gået og snakket om planlægning af jeres næste polterabend over længere tid, men er kommet i tvivl om det er en god idé at afholde polterabend grundet Covid-19-situationen? Eller er du bare generelt i tvivl om der er udsigt til, at der er mulighed for at afholde polterabend hen over sommeren efter Danmark måske er åbnet op igen? Så har du god grund til det, for fremtiden er uvis og usikker. Men det er ikke ensbetydende med man skal smide alle sine planer i vasken – for hvad hvis det hele bliver godt igen inden for få måneder? 

Derfor vil vi i Wilt give idéer og overvejelser du kan gøre dig i forbindelse med planlægningen af din næste polterabend! 

Artiklen vil give dig et overblik over myndighedernes anbefalinger og retningslinjer og hvordan vi i Wilt implementerer de gældende forholdsregler – både for kunderne og medarbejderne. Derudover giver artiklen de anbefalede aktiviteter i forhold til mindst mulig fysisk kontakt med hinanden. Du kan se nærmere om hvilke aktiviteter vi tilbyder til din polterabend her

Artiklen giver dig også en idé om du bør afholde din næste polterabend i 2020. Til sidst giver artiklen dig løsningen på, hvad du kan gøre i forbindelse med planlægningen af din polterabend i tilfælde af, at der er delte holdninger omkring afholdelse af et arrangement og covid-19. 

Myndighedernes anbefalinger og retningslinjer

I dette afsnit gennemgås nogle af myndighedernes anbefalinger og retningslinjer for at hæmme smitterisikoen af Covid-19. Der gives kun et overblik over de mest relevante i forhold til afholdelse af polterabend i Wilt, hvorfor det ikke er en udtømmende oplistning af myndighedernes tiltag. 

Anbefalinger for, hvordan du skal begå dig i det offentlige rum

Sundhedsstyrelsen har giver 5 gode råd for at beskytte dig selv og andre mod smitte – vi kender dem efterhånden alle sammen, men for en god ordens skyld oplistes de her:

  1.      Vask dine hænder tit eller brug håndsprit
  2.      Host eller nys i dit ærme – ikke i dine hænder
  3.      Undgå håndtryk, kindkys og krambegræns den fysiske kontakt
  4.      Vær opmærksom på rengøring – både hjemme og på arbejdspladsen
  5.      Hvis du er ældre eller kronisk syg – hold afstand og bed andre tage hensyn

Endvidere gælder der, at man skal hold 1-2 meters afstand til andre mennesker og undgå at røre sig selv i ansigtet før man har vasket sine hænder grundigt. 

Det sidste relevante punkt i forhold til afholdelse af polterabend i Wilt, er gode råd til den gruppe af personer, som i forvejen lider af alvorlige sygdomme eller har et dårligt immunforsvar samt ældre personer. Denne gruppe af personer er stillet svagest ved smitte af Covid-19 og bør derfor være ekstra opmærksom på iagttagelse af anbefalingerne og retningslinjerne.

Forbud mod arrangementer og forsamlinger med flere end 10 personer (forsamlingsforbud)

Der er som bekendt indført midlertidigt forbud mod at afholde eller deltage i arrangementer, begivenheder, aktiviteter eller lignende, hvor flere end 10 personer er samlet. Forbuddet gælder både indendørt og udendørs. 

 

Implementering af myndighedernes anbefalinger og retningslinjer i Wilt

Nu har du overblikket over de vigtigste tiltag fra myndighedernes side i forhold til afholdelse af en polterabend i Wilt. Dette afsnit vil vise dig, hvordan vi helt konkret tager hensyn til disse anbefaligner og retningslinjer i Wilt – det gælder både hvordan kunderne skal bedst muligt følger anbefalingerne og retningslinjerne og hvordan medarbejderne overholder disse regler. 

Undgå fysisk kontakt

Selv om det er en polterabend og der skal være god stemning, sjov og ballade så skal du og dine gæster undgå fysisk kontakt med hinanden. Dette gælder ved ankomsten, hvor I børe undgå kys, kram og at give hånd med hinanden. Det gælder også under aktiviteterne – det vil sige, at har du lige scoret et flot mål i vores Bumperfodbold, så undgå at give eller modtage en high-five fra dine medspillere. 

Du kan se vores Bumperfodbold i nedenstående video. 

I de populære Bumberfodbold får du mulighed for at give gommen, fødselaren eller måske kollegaerne et ordentligt skulderskub. I de store oppustelige bolde er det helt tilladt at gå efter manden – helt forsvarligt.

Hygiejne

Udover at undgå fysisk kontakt, er det meget vigtigt med hygiejne – både fra vores side, men også fra kundernes side. Hygiejne prioriterer vi rigtig højt, især i Covid-19-perioden, som vi tager hensyn til. Der har været andre personer før jeres polterabend, der har anvendt udstyret. Men det skal du ikke være nervøs for. Vi sørger nemlig for at spritte af og rengøre vores udstyr flere gange om dagen. Derudover vil der være sat håndsprit frem rundt omkring i centeret, som I kan og bør benytte jer af. 

Men udover vi gør denne indsats, anbefales kunderne også at gøre en indsats – vi skal alle sammen passe på hinanden. Vi har toiletter, hvor vi anbefaler at drage nytte af muligheden i pauserne at vaske hænder på toilettet. Skal man på toilet, anbefaler vi at man gør det når det er yderst nødvendigt og man bør tage på toilettet enkeltvis frem for flere personer ad gangen. 

Sørg endeligt for at spritte af og vaske hænder inden I tager hjem fra jeres polterabend. 

Hold afstand

Det er som nævnt vigtigt at holde en afstand på 1-2 meter fra hinanden. Det skal du ikke være nervøs for ved din polterabend, for vores aktiviteter forskelligt fra hinanden. Derfor er det kun dig og dine gæster til polterabenden, som er til stede ved den enkelte aktivitet. Derfor skal du ikke være nervøs for, at der er et andet hold ved siden af jeres hold – netop fordi vores aktiviteter er placeret forskelligt fra hinanden.

Hvilke aktiviteter kan vi vælge for at undgå for meget nærkontakt? 

Dette punkt hænger egentlig sammen med det forrige punkt. Du kan nemlig i din planlægning af din næste polterabend i Wilt tage i betragtning, hvilke aktiviteter I vil vælge for at undgå for meget kontakt. Udover der er stor afstand mellem de enkelte aktiviteter, så kan der være bakterier på udstyr og lignende fra tidligere kunder, der har prøvet samme aktiviteter. Det skal du som tidligere beskrevet ikke være nervøs for, da vi vil spritte af og rengøre alt udstyr flere gange på én dag. 

Men der vil stadig være aktiviteter, der kan anbefales frem for andre her på wilt.dk – hvis man trods vores rengøring af udstyret stadig er skeptisk eller er nervøs.  

Det kan være vores Crazy Kart, hvor man kører med visse intervaller mellem hinanden – dermed sikres der afstand mellem hinanden og man undgår fysisk kontakt. Du kan læse mere om vores Crazy Kart til polterabend i Wilt Aalborg her. Du kan læse mere om vores Crazy Kart til polterabend i Wilt Svendborg her

Du kan se en video af vores Crazy Kart til polterabend i nedenstående video. 

Gør Jer klar til et race I sent vil glemme i Wilt Svendborg! Vores Crazy Karts vil med garanti blæse hat og briller af Jer. Dette er en rigtig sjov aktivitet, hvor I enten kan dyste om hvem der er bedst til at tage det skarpeste sving eller hvem der er bedst til tidskørsel. Hvem skal du udfordre?

Udover vores Crazy Kart, tilbyder vi vores Lokumsræs, hvor man også kører med visse intervaller mellem hinanden. Du kan læse mere om vores Lokumsræs til polterabend i Wilt Aalborg her. Du kan læse mere om vores Lokumsræs til polterabend i Wilt Svendborg her

Du kan se en video af vores Lokumsræs til polterabend i nedenstående video. 

Lokumsræs er et SKIDESKÆGT input til enhver lejlighed. På de elektriske lokummer konkurreres der hold mod hold. Den kringlede bane kan kun gennemføres med tungen lige i munden, samarbejde og et lille touch af mod.

Udover disse aktiviteter tilbyder vi aktiviteter som BumperfodboldBueskydningBueskydningsbattlePromille HockeyMenneskelig BordfodboldRodeotyrWipe-Out og Sumokamp. Der er ikke noget galt med at vælge disse aktiviteter i forhold til hygiejne, da vi som nævnt rengør udstyret – derfor er det meget individuelt hvad man forbinder som en ”sikker aktivitet”. Du kan læse nærmere om disse aktiviteter her

Afholder du din polterabend i Wilt Svendborg på Fyn har du flere aktiviteter at vælge mellem – det drejer sig om følgende: PaintballTrampolin HøvdingeboldAir Soccer og Team Up. Disse kan du læse mere om her

Overholdelse af forsamlingsforbuddet

Det er vigtigt at huske på, at der ikke er et udgangsforbud eller et absolut forsamlingsforbud. Forbuddet hindrer ikke, at flere end 10 personer på sædvanlig vis er til stede og bevæger sig rundt i en butik, supermarked, center og lignende. Det er tilladt at tage uden for, så derfor skal ens polterabend ikke aflyses fordi man ikke kan gå udenfor. Det der ligger deri er bare, at man ikke må forsamle sig mere end 10 personer. Du kan med andre ord stadigvæk afholde din polterabend og invitere op til 9 personer. 

Derfor er der rig mulighed for stadigvæk at prøve vores aktiviteter, som kræver at I er opdelt i hold. Det kan for eksempel være vores rigtig sjove Bumperfodbold eller vores Promille Hockey, der nok skal sørge for at sætte gang i festlighederne til din næste polterabend i Wilt. Promille Hockey kan du læse mere om her.

På nedenstående billeder ses vores Promille Hockey i Wilt. 

undefined

Skal der gang i festlighederne, kan Promille Hockey i Wilt Svendborg være lige hvad I behøver! Med vores sjove promillebriller går I aldrig heeeelt galt i byen. Med vores promillebriller på føles det som om du er beruset når du spiller hockey – kan du holde balancen mens du skal score mål?

Bør man stadig afholde polterabend under Covid-19-perioden?

Du er måske stadig usikker på om du skal afholde polterabend i Covid-19-perioden og umiddelbart efter til det hele er faldet helt til ro i Danmark. Dette er selvfølgelig helt forståeligt. Dette afsnit vil forsøge at give en for og imod diskussion om du stadig skal afholde din polterabend. 

Overordnet set afhænger det af myndighedernes anbefalinger, herunder forsamlingsforbuddet, krav til afstand og ikke mindst vores egen sunde fornuft. Så længe det lovmæssigt er muligt og det ikke er i strid med myndigheders anbefalinger vil det naturligvis klart tale for, at det er muligt at afholde din polterabend, men med respekt af den sunde fornuft, hygiejne, overholdelse af afstand til med videre. Sker der ikke skærpelse af reglerne eller gælder de nugældende regler fortsat, vil det være muligt at afholde din polterabend. 

Det er derfor vigtigt, at I er en gruppe af maksimum 10 personer, sørger for at benytte adgangen til at spritte hænderne under aktiviteterne samt vasker hænder løbende og respekterer afstanden til andre i centeret. 

Derudover kan det være en god idé at afholde din polterabend i Wilt alligevel efter en lang hjemmegående periode med måske kedsomhed, ensomhed og uden sociale arrangementer. Derfor kan det være god underholdning til dig og dine venner til den næste polterabend. 

Samlet set bør man stadig afholde sin polterabend med respekt af myndighedernes anbefalinger og retningslinjer – for selv om vi skal have det sjovt, så skal vi også passe på hinanden! 

Du kan booke din næste polterabend: 

  •        Book din næste polterabend til drenge i Wilt Aalborg i Nordjylland her.
  •        Book din næste polterabend til piger i Wilt Aalborg i Nordjylland her.
  •        Book din næste polterabend til drenge i Wilt Svendborg på Fyn her
  •        Book din næste polterabend til piger i Wilt Svendborg på Fyn her  

Delte holdninger til Covid-19 blandt de inviterede. Hvordan imødeser vi dette?

Er der delte holdninger blandt gæsterne om det nu også er en god idé at afholde polterabend under Covid-19-perioden? Sådan kan du løse problemet ved at tage hensyn til alles interesser! 

Vi i Wilt anbefaler, at arrangørerne tager ansvar for dette og laver regler omkring det for at undgå konflikt, f.eks. ved at skrive en besked ud til alle om og fastlægger regler om fysisk kontakt og samtidig vise, at der tages hensyn til de svageste. 

Afsluttende

OBS: Vi anbefaler til enhver tid at følge myndighedernes anvisninger, anbefalinger og retningslinjer og i sidste ende egen sund fornuft. Denne artikel skal således ikke ses som en opfordring til at bryde forsamlingsforbuddet, hygiejniske regler eller andre retningslinjer. Artiklen er blot en hjælp til planlægningen af din næste polterabend og for at give et overblik over, hvordan vores forholdsregler er i Wilt-centeret. Er du derfor i sidste ende i tvivl om det er en god idé at afholde din næste polterabend grundet Covid-19, bør du lade vær og udskyde din polterabend. 

Dit næste arrangement bliver WILT!

Wilt er et aktivitetscenter med aktiviteter for alle! Vi afholder alt lige fra polterabends og firmature til blå mandage og børnefødselsdag. Kontakt os og hør mere!